“2011 Dünya Kupasını Kazanan Takım United’dı. Bundan Emin Değilim”: Harbhajan Singh

amazing

New member
Kriket Dünya Kupası 2023 kampanyası Hindistan için başlayacak ve Pazar günü Avustralya’ya karşı bir maç yapılacak. En son 2011’de dünya şampiyonu olan Hindistan’ın son ODI Dünya Kupası’nda Virat Kohli, Rohit Sharma, R Ashwin, Mohammed Shami gibi süperstarları görmesi muhtemel. 2011 Hint takımının büyük Sachin Tendulkar adına Dünya Kupası’nı kazanmak istediği sıklıkla söylenir. Bu kez Virat Kohli için de aynı durumun geçerli olup olmayacağını merak edenler var. Harbhajan Singh’e bu soru sorulduğunda oldukça aydınlatıcı bir cevap verdi.

India Today’deki bir sohbette Harbhajan Singh, 2023 Dünya Kupası’ndaki Hint takımının 2011 Dünya Kupası takımı kadar birlik içinde olmadığını hissettiğini söyledi.

“İki takım arasında büyük bir fark var. O takım (2011 Dünya Kupası’nı kazanan Hindistan takımı) çok daha birlik içindeydi. Sachin Tendulkar için Dünya Kupası’nı kazanmak istiyorlardı. Başkalarından çok saygı görüyordu. Ben değilim “Tabii ki bu takım için. Kimin Virat Kohli adına Dünya Kupası’nı kazanmayı istediğini bilmiyorum. Ama kesinlikle Hindistan adına kazanmak istiyorlar. Bu büyük bir fark” dedi.

Harbhajan, tüm takımın Tendulkar’a saygı duyduğunu ve tüm oyuncuların onun için Dünya Kupası’nı kazanmak istediğini söyleyerek bu görüşünü daha da açıkladı. Mevcut takımdaki oyuncuların Kohli konusunda bu kadar birlik olup olmadığından emin değil.

“Sachin Tendulkar’ın 2011 soyunma odasında gösterdiği saygıyı o zamandan bu yana başka hiçbir oyuncu görmedi. MS Dhoni de çok fazla saygı kazandı ancak bundan sonra aynı şeyin hiçbir oyuncu için geçerli olduğunu düşünmüyorum.

Harbhajan, “Hepsi (Hintli oyuncular) ülke için kazanmak istiyor ancak bireysel bir oyuncu için değil. Virat da ülke için kazanmak ister, kendisi için kazanmak bir bonus. Benim inancım bu.” diye açıkladı.

“Bu Hindistan için. Sen o bayrak için oynuyorsun. Ben sadece Hindistan için oynadım, bir kişi için değil. Kaptanım Sourav Ganguly, Rahul Dravid veya MS Dhoni olsa da benim için fark etmezdi. Bunların hepsi benim için önemliydi.” “Hindistan adına oynuyordum. Eski Hint spinner, “Virat Kohli kazanmalı” ya da “Rahul Dravid kazanmalı” değil, her zaman “Hindistan kazanmalı” ile ilgili” dedi.

Bu makalede bahsedilen konular