“Bana Yeterince Kredi Vermiyorlar”: KL Rahul’un Yanak Dili DRS Açıklaması

amazing

New member
Dünya Kupası’nda Hindistan adına en hızlı yüzyılı atan Wicketkeeper oyuncusu KL Rahul, Yeni Zelanda’ya karşı oynanan büyük yarı final öncesinde bir süre ortada kaldığı için Pazar günü rahatlamış bir adamdı. Rahul, 62 top alarak Hindistan’ın Dünya Kupası’ndaki en hızlı yüzyılını kırarak Rohit Sharma’nın rekorunu (Afganistan’a karşı 63 top) daha iyi bir şekilde ele geçirdi; Hindistan, son grup aşaması maçında Hollanda’ya karşı 4’e 410 gibi devasa bir sayı attı. 64 topun 102’sini topla bitiren Rahul, orta vuruş molasında “Son iki maçta (ortada) çok fazla zaman kazanamadım, bu yüzden bugün biraz zaman kazanmak güzeldi” dedi. “5 numarada vuruş yapmak, bu güveni kazanmak önemli, iyi bir vuruştu. Sona doğru altıya vurmak için bu güveni kazanmak önemliydi” dedi.

Bu, Rahul için zamanında yapılmış bir vuruştu; sekiz istekadaki ilk elliden fazla skoru eleme aşamasının hemen öncesinde geldi.

Hindistan son 10 over’da 122 tur atarak Dünya Kupası’nda ikinci en yüksek toplamı elde ederken Rahul çılgına döndü ve dört altılı ve 11 dörtlü vuruş yaptı.

“Bu roket bilimi değil, son 10 over’da çok sıkı çalışmalıyız. Mümkün olduğu kadar çok koşu yapmaya çalıştım, plan buydu, top yumuşar, bu yüzden arka uçta altılı vurmak zorlaşır.

“Bu sadece bu oyun değil, herkesin net bir oyun planı var, biz de bunu (planlarımızı) oldukça iyi uyguluyoruz” dedi.

DRS kredisi yok

Rahul da geride kaldı ve DRS kararlarıyla da fark yarattı.

Sri Lanka’ya karşı oynadıkları maçta Rahul’un kütüklerin ardındaki keskin muhakemesi onlara ördek karşılığında Dushmantha Chameera’nın ödüllü kafa derisini kazandırmıştı.

Hiçbir saha oyuncusunun itiraz etmemiş gibi görünmesi nedeniyle Chameera’nın hafif bir dokunuşu vardı, ancak Rahul, yakalamayı aldıktan sonra üstünlük sağlayacağından emindi ve kaptanını DRS’yi almaya ikna etti.

“Wicketkeeping bazen zorlaşıyor, ancak oyuna dahil olmaktan keyif alıyorum, bowling oyuncuları DRS çağrıları sırasında bana meydan okudular, ancak bana yeterince kredi vermiyorlar (DRS çağrılarında)” dedi.

Bu makalede bahsedilen konular