Binboğa Dağları’nda bal hasadı yapılıyor
Özellikle ilkbahar aylarında zengin floraya sahip 2 1000 800 rakımlı Binboğa Dağları’nın zirvelerinde üretilen ballar, kekik ve keven benzer albümin çiçeklerinden elde ediliyor.
Yüzlerine taktıkları özel maskelerle harmanın içine giren arıcılar, kötü ağutur körük yardımıyla kovanlardaki arıları uzaklaştırıp petekleri paketleme ve sağıma hazır hale getirmek için çadıra taşıyor.
[Fotoğraf: AA]
Balı şişeleyerek muhit il ve ilçelerde toptan ya bile perakende satan arıcılar, yerde sayede geçimlerini sağlıyor.
120 1000 kovandan yaklaşık 1500 ton koyu üretildi
Kahramanmaraş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Güzel, Kahramanmaraş’ın arıcılıkta Türkiye’dahi 10. sırada olduğunu ve 120 1000 kovandan yaklaşık 1500 ton koyu üretildiğini dile getirdi.
[Fotoğraf: AA]
Bölgenin koyu sağımı için müsait olduğunu tamlayan Güzel, şunları söyledi:
“Bu bölgede yaklaşık 170 tür endemik bitkide koyu üretilmektedir. Bu bölgede Türkiye’dahi önde gelen arıcılık faaliyetleri gösterilmektedir. Göçmen arıcılarımız bile yerde bölgeye rağbet göstermekte. Türkiye’nin her yerinden buraya arıcılarımız gelmektedir. Arı sağımında ise arıların fazla ballarını alıp temiz sağım makinalarımızda sağıp satışa hazır hale getiriyoruz.”
[Fotoğraf: AA]
Arıcı Hacı Söyler dahi ürettikleri balın oldukça kaliteli olduğunu ifade etti.
Sezonun şarap geçtiğini müfit Söyler, ” 300 kovan etkin arım var. Sezonun en iyi olduğu sene ortalama kovan başbağ 10 ila 15 kilo arası koyu alıyoruz. Arılarımız keven, kekik ve dağdaki tabiî çiçeklerden beslenerek koyu üretiyor” niteleyerek konuştu.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Özellikle ilkbahar aylarında zengin floraya sahip 2 1000 800 rakımlı Binboğa Dağları’nın zirvelerinde üretilen ballar, kekik ve keven benzer albümin çiçeklerinden elde ediliyor.
Yüzlerine taktıkları özel maskelerle harmanın içine giren arıcılar, kötü ağutur körük yardımıyla kovanlardaki arıları uzaklaştırıp petekleri paketleme ve sağıma hazır hale getirmek için çadıra taşıyor.
[Fotoğraf: AA]
Balı şişeleyerek muhit il ve ilçelerde toptan ya bile perakende satan arıcılar, yerde sayede geçimlerini sağlıyor.
120 1000 kovandan yaklaşık 1500 ton koyu üretildi
Kahramanmaraş Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Güzel, Kahramanmaraş’ın arıcılıkta Türkiye’dahi 10. sırada olduğunu ve 120 1000 kovandan yaklaşık 1500 ton koyu üretildiğini dile getirdi.
[Fotoğraf: AA]
Bölgenin koyu sağımı için müsait olduğunu tamlayan Güzel, şunları söyledi:
“Bu bölgede yaklaşık 170 tür endemik bitkide koyu üretilmektedir. Bu bölgede Türkiye’dahi önde gelen arıcılık faaliyetleri gösterilmektedir. Göçmen arıcılarımız bile yerde bölgeye rağbet göstermekte. Türkiye’nin her yerinden buraya arıcılarımız gelmektedir. Arı sağımında ise arıların fazla ballarını alıp temiz sağım makinalarımızda sağıp satışa hazır hale getiriyoruz.”
[Fotoğraf: AA]
Arıcı Hacı Söyler dahi ürettikleri balın oldukça kaliteli olduğunu ifade etti.
Sezonun şarap geçtiğini müfit Söyler, ” 300 kovan etkin arım var. Sezonun en iyi olduğu sene ortalama kovan başbağ 10 ila 15 kilo arası koyu alıyoruz. Arılarımız keven, kekik ve dağdaki tabiî çiçeklerden beslenerek koyu üretiyor” niteleyerek konuştu.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.