“Biraz Savunmasız Olduğunda…”: Rohit Sharma'nın 'Gevşek' Görevden Alınması Sanjay Manjrekar Tarafından Eleştirildi

amazing

New member
Rohit Sharma, 1. Günde Tim Southee tarafından temizlenen dokuz toplu ördeği kaydetti.© AFP

Eski Hindistan vurucusu Sanjay Manjrekar, kaptan Rohit Sharma'yı Yeni Zelanda'ya karşı devam eden ikinci Testin ilk vuruşunda yumuşak oyundan çıkarılması nedeniyle eleştirdi. Rohit, dışarı sallanan bir atışı savunmaya çalışırken Tim Southee tarafından temizlenen dokuz toplu bir ördeği kaydetti. Özellikle Southee, Rohit'i uluslararası alanda 14 kez oyundan attı; bu, Kagiso Rabada ile birlikte tüm bowling oyuncuları arasında en yüksek sayıydı. ESPNcricinfo ile ilgili bir tartışma sırasında Manjrekar, Rohit'in mücadelelerini analiz etti ve Hindistan kaptanının savunma sırasındaki yaklaşımını eleştirdi.

“Geçen Testin ikinci vuruşunda aldığı 50'yi beğendim. İyi görünüyordu ama ilk vuruşta net bir şekilde, sahada biraz varken, eskiden bahsettiğimiz aynı gevşek savunma vardı. Uluslararası kariyerinin başlangıcı” dedi Manjrekar.

Manjrekar ayrıca topun sert olduğu ve sahanın bowling oyuncuları için bir şeyler sunduğu durumlarda Rohit'in biraz savunmasız olduğunu da öne sürdü.

“İleriye doğru bir adım atmıyordu ve sadece sopayla tepki veriyordu, bu olmaya başlıyor ve İngiltere'de muhteşem bir seriye sahip olduğunda da aynı şeyi yapıyordu, ön ped asla sahaya inmiyor Aynen Virat'ın yaptığı gibi, ama topları güdük dışında bırakmayı başardı, sanırım Rohit Sharma'ya bowling oynamanın bir yolunu buldular. Gördüğünüz gibi, o topla oynamak zorunda bırakıldı ve sahip olduğu bir topla oynamaya çalıştı. Bu hareketi oynamak için her zaman sopayla tepki veriyor. Bu ilk Testte de oldu; DRS durumu vardı, harekete sopayla tepki veriyordu ve ped orada değildi.

“Sahada biraz boşluk olduğunda ve top sert olduğunda bu onu biraz savunmasız kılıyor. Yani evet, savunma her şeyden çok endişe verici çünkü mizaç olarak bu adam harika. Belki de savunmasını sıkılaştırması gerekiyor. Savunmayı biraz daha artırın ve her şeyin yolunda olması gerektiğini son Testin ikinci vuruşunda gördüm” diye ekledi.

Bu makalede bahsedilen konular