Eski Avustralya açılış oyuncusu Justin Langer, Lucknow Super Giants'ın (LSG) baş antrenörü olarak atanmasının ardından Hindistan Premier Ligi (IPL) 2024'e başlayacak. Langer, önümüzdeki sezon Royal Challengers Bangalore'a (RCB) baş antrenör olarak katılan Andy Flower'ın yerini alacak. Flower yönetiminde LSG, takımın lige katıldığı 2022'den bu yana arka arkaya sezonlarda play-off'lara ulaştı. Bu arada Langer, 2018 ile 2022 yılları arasında Avustralya takımının baş antrenörlüğünü yaptı ve yerini Andre McDonald aldı.
Görev süresi boyunca Avustralya, 2019'da 18 yıl sonra Ashes'ı İngiliz topraklarında tuttu. Langer ayrıca onlara 2021'de ilk T20 Dünya Kupası şampiyonluğunu da kazandırdı.
Yaklaşan IPL sezonu öncesinde Langer, LSG sahibi Sanjeev Goenka'nın koçluk rolünü üstlenmeye nasıl ikna edildiğini açıkladı. Ayrıca Goenka'yı mükemmel satıcı becerilerine sahip biri olarak etiketledi.
“Çok komikti çünkü burada, Perth'teydim ve bana IPL'de koçluk yapmakla ilgilenip ilgilenmediğimi soran bir kısa mesaj aldım. Mesaj Vinay'dendi ve bana, sahibi Sanjiv'in aynı zamanda Londra'da olduğunu söylüyordu. Langer, LSG'nin resmi Twitter hesabına verdiği bir röportajda, “Kaybedecek hiçbir şeyim yok” diye düşündüm ve gidip patronla tanıştım,” dedi.
Langer, “Bundan sonra bazı konuşmalar yaptık. İyi sohbetler yapmaya devam ediyoruz. Bu takımın baş antrenörü olduğum için heyecanlıyım” diye ekledi.
LSG'de yeni sezon öncesinde KKR'ye katılan akıl hocası Gautam Gambhir de olmayacak.
Bu makalede bahsedilen konular
Görev süresi boyunca Avustralya, 2019'da 18 yıl sonra Ashes'ı İngiliz topraklarında tuttu. Langer ayrıca onlara 2021'de ilk T20 Dünya Kupası şampiyonluğunu da kazandırdı.
Yaklaşan IPL sezonu öncesinde Langer, LSG sahibi Sanjeev Goenka'nın koçluk rolünü üstlenmeye nasıl ikna edildiğini açıkladı. Ayrıca Goenka'yı mükemmel satıcı becerilerine sahip biri olarak etiketledi.
“Çok komikti çünkü burada, Perth'teydim ve bana IPL'de koçluk yapmakla ilgilenip ilgilenmediğimi soran bir kısa mesaj aldım. Mesaj Vinay'dendi ve bana, sahibi Sanjiv'in aynı zamanda Londra'da olduğunu söylüyordu. Langer, LSG'nin resmi Twitter hesabına verdiği bir röportajda, “Kaybedecek hiçbir şeyim yok” diye düşündüm ve gidip patronla tanıştım,” dedi.
“Oradan çok hoş bir sohbet gerçekleştirdik. O gerçekten iyi bir satış elemanı, patron, çünkü bana söylediği son şey 'Justin'i tanıyorsun, harika bir oyunculuk kariyerin oldu, çok iyi bir kariyerin oldu' oldu. şu ana kadar koçluk kariyeri. Ama IPL'yi kazanana kadar kendinizi harika bir koç olarak göremezsiniz. Ben de 'ah, iyi satış elemanı becerileri. Bu patronu seviyorum dostum' dedim.Justin Langer, LSG Baş Koçu olarak ilk röportajında Lucknow, IPL, KL Rahul ve çok daha fazlasını konuşuyor! pic.twitter.com/boPtgANw8w
— Lucknow Süper Devler (@LucknowIPL) 30 Aralık 2023
Langer, “Bundan sonra bazı konuşmalar yaptık. İyi sohbetler yapmaya devam ediyoruz. Bu takımın baş antrenörü olduğum için heyecanlıyım” diye ekledi.
LSG'de yeni sezon öncesinde KKR'ye katılan akıl hocası Gautam Gambhir de olmayacak.
Bu makalede bahsedilen konular