ICC, Adelaide Test Olayında Vidaları Sıkıştırıyor. Mohammed Siraj ve Travis Başlarına…

amazing

New member

Beklenen doğrultuda, Hintli kriket takımının tempocusu Mohammed Siraj ve Avustralyalı vurucu Travis Head, Adelaide Oval'deki ikinci Testin 2. Gününde kavgaları nedeniyle cezalandırılacak. Siraj'ın, Avustralyalı yıldızı oyundan çıkardıktan sonra Head'i uğurladığı görüldü ancak ikili arasında sahada birkaç yorum alışverişi yaşandı. Hem Head hem de Siraj, konuşmanın içeriğinden biraz zıt açıklamalar yaparak kriket camiasının her yerinden tepkilere yol açtı. Her ikisinin de hikayenin kendi versiyonları olsa da, bir rapor Siraj ve Head'in bu eylemden dolayı Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) tarafından cezalandırılacağını iddia etti.

Adelaide'de sahadaki olay nedeniyle ikisinin de uzaklaştırılması beklenmese de, para cezası şeklinde yaptırımların uygulanması muhtemel.

The Daily Telegraph'ta yer alan bir habere göre, her iki oyuncu da apeks organı tarafından suçlu bulundu ve yaptırımlar bugün yapılacak disiplin duruşmasının ardından açıklanacak.

Travis Head Olayla İlgili Ne Dedi?

“Muhtemelen biraz ileri gitti; bu yüzden verdiğim tepkiden dolayı hayal kırıklığına uğradım, ama aynı zamanda kendimi de savunacağım. Takımımızda bunu yapmazdık.” [It’s] Oyunu oynamayı ve takım arkadaşlarımın aynı olduğunu hissetmeyi istediğim gibi değil. Head, basın toplantısı sırasında “Bunu görürsem muhtemelen bunu dile getiririm, öyle de yaptım” dedi.

Muhammed Siraj Olayla İlgili Ne Dedi?

Star Sports'a verdiği demeçte, “İyi bir topta altılı vuruş aldığınızda, bu sizi farklı şekilde harekete geçirir. Ve onu bowlinge soktuğumda sadece kutladım ve o beni taciz etti ve siz de bunu televizyonda gördünüz” dedi. “Başlangıçta kutlama yaptım, ona hiçbir şey söylemedim. Basın toplantısında söyledikleri doğru değildi, bana sadece 'iyi eğlendim' dediği yalandı. Bunu herkesin görmesi lazım. “Bana böyle söylemedi. Herkese saygı duyuyoruz; Herkese saygı duyuyorum çünkü kriket bir centilmen oyunudur ama o bundan hiç hoşlanmadı.”

Siraj, pembe top testinin 3. gününde vuruş yapmak için dışarı çıktığında, o ve Head, baltanın gömülü olduğu söylenen olayın ortasında kısa bir sohbet yaptı. Maçın bitiminden sonra ikilinin kucaklaşması sosyal medyada taraftarları sevindirdi.

Bu makalede bahsedilen konular