Michael Vaughan, Nathan McSweeney'i Hissedin Ama Avustralya'nın Onu Neden Bıraktığını Tamamen Anlayın, Diyor

amazing

New member

Eski İngiltere kaptanı Michael Vaughan, Hindistan'a karşı yapılan geri kalan iki testte Avustralya kadrosundan çıkarılan Nathan McSweeney için üzüldüğünü söylerken, ziyaretçilerin aldığı kararın ardındaki mantığı da kabul etti. McSweeney, Hindistan'a karşı ilk üç Testte başladı ancak daha önce birinci sınıf krikette açılmamasına rağmen ortalama 14.40 ile sadece 72 koşu yaptı. Cuma günü, Avustralyalı seçiciler McSweeney'i genç açılış oyuncusu Sam Konstas'ta drafta bıraktı. “Nathan'ı anlıyorum, geri döneceğini düşünüyorum – ama Avustralya'nın neden bu hamleyi yaptığını tamamen anlıyorum. Son 10 yılda Test kriketine geldiğini gördüğüm onca insandan dolayı çocuğu anlıyorum. Kimseye daha zor bir görev verildiğini düşünmüyorum.

“Bumrah ile şu anda yüzleşmek zorunda olduğu koşullarda karşılaşmak için, ikinci maçında ışıklar altında pembe top, Perth'te her şeyi yaptı ve Brisbane'de top hareket ediyordu. Melbourne için McSweeney ile gideceklerini düşündüm, ve yine başarısız olursa, Sam'i (Konstas) SCG'deki ev sınavına getireceklerdi.

“Uzun vadede bunun McSweeney için kötü bir şey olacağını düşünmüyorum. Onun Avustralyalı bir Test kriket oyuncusu olacağını düşünüyorum, ancak sıralamanın zirvesinde olacağını düşünmüyorum; ben McSweeney'in yerinde olsaydım, bir dahaki sefere bol yeşili giyme şansı bulduğumda, onun tüm hayatı boyunca oynadığı pozisyonda olmasını isterdim” dedi Vaughan. Pazar günü Fox Sports.

Bu arada Konstas, Sheffield Shield'ın açılış turunda Güney Avustralya'ya karşı çift asırlık skorla dikkatleri üzerine çekti. Bu ikiz yüzyıllar ona, efsanevi Ricky Ponting'in 1993'te başarmasından bu yana Sheffield Kalkanı'nda bu başarıya ulaşan ilk genç olma ayrıcalığını da kazandırdı.

Konstas, bu yıl Güney Afrika'da düzenlenen U19 Dünya Kupası'nı kazanan Avustralya takımının bir üyesiydi ve aynı zamanda Canberra'daki Manuka Oval'deki pembe top uyarı maçında Hindistan'a karşı Başbakan'ın XI'inde oynarken bir asırlık gol atmıştı.

Konstas'ın, McSweeney'nin kırışıkta kalmasına asla izin vermeyen Jasprit Bumrah'a karşı mücadeleyle nasıl başa çıkacağından bahseden Vaughan, “Bumrah'da çok sayıda Avustralyalı vurucu vardı… ama bence Sam Konstas'ta şu çok açık: geleceğin yıldızı olacak.”

“Hiçbir zaman şuna pek inanmadım: '19 yaşındaki bir çocuğa ne gibi zararlar verilebilir?' Hepsi genç ve tek düşündükleri pozitiflik, yük yok Açıkça oynayabilen genç bir çocuğunuz olduğunda oldukça heyecan verici, peki olabilecek en kötü şey nedir – çok fazla koşu yapamıyor mu? Neyse, öyle oldu!

“Eğer dışarı çıkıp Bumrah'ın kalitesine karşı bir vuruş yaparsa, o zaman ciddi anlamda birinci sınıf bir oyuncudan bahsetmeye başlarsınız. Çok genç yaşlardan itibaren yüzlerce gol attı ve nasıl yüzlerce gol atılacağını biliyor.”

Vaughan, Usman Khawaja'nın da performans sergileme konusunda önemli bir baskı altında olduğunu ve perşembe günü başlayacak olan Melbourne'daki Noel Ertesi Günü Testindeki ortağının uzman bir açılış oyuncusu olması gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.

“Usman'ın önümüzdeki iki maçta koşuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum; eğer bu seride sayı atmazsa Sri Lanka ve Batı Hint Adaları'na gitmek için zor durumda kalacağını düşünmüyorum, çünkü eninde sonunda “Geleceğe bakmak lazım. Orta sıradan zirveye doğru üç adım atamazlar; Vaughan, “Vuruşu açan biriyle gitmeleri gerekiyor” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular