Rugby, muzdan Gineli dostuma: Nemer altı ay diskalifiye edildi – Spor

amazing

New member
Arjantin asıllı Benetton Treviso mavi pervanesi Ivan Nemer, kulüp oyuncuları arasında geleneksel, goliardik Noel hediyeleri alışverişi sırasında, aslen Gine Conakry’den olan arkadaşı ve milli takım arkadaşı Cherif Traoré’ye bir muz kabuğu verdi. federal hakimler tarafından 6 ay süreyle yasaklandı. Venedik imtiyazı, üyelerinden biri ile ilgili olarak “nesnel sorumluluk” nedeniyle sevk edildi. Nemer (24 yaşında, Mar del Plata doğumlu) eylemi için hemen özür diledi ve şimdi cezaya itiraz etmekten vazgeçti: bu dönemde Fırat Migrant Projesi’nde – scrum uzmanı olarak – çalışacak, ve entegrasyon konularında eğitim ve farkındalık yaratma sürecinde yer alacaktır.

Mahkeme: “Irk temelinde ciddi ayrımcılık”

Avukat Enzo Paolini’nin başkanlık ettiği federal mahkeme (meslektaşları Marco Lupo ve Andrea Rossi ile birlikte), bu hareketi “Coni Spor Davranışları Yasası’nın 6. Spor Adaleti Yönetmeliği’nin 20.4 maddesi; Spor Adaleti Yönetmeliği’nin 1. maddesi uyarınca sadakat, dürüstlük ve doğruluk genel ilkeleri; önemsiz nedenlerle hareket etmiş olma durumu ile ağırlaştırılmış”. Federal savcılık, World Rugby’nin uluslararası düzenlemelerine de atıfta bulunarak alınan karara muvafakatini bildirdi. Olaydan sonra – Traoré tarafından sosyal medyada kınandı – artık sahaya çıkmayan Nemer, 30 Haziran 2023’e ertelendi; Benetton Treviso 2500 Euro para cezası ödemek zorunda kalacak.

Fir için, kulübe ve ragbi oyununa “utanç” verdi

Bir basın açıklamasında Fir, “yaptırımları tanımlarken, Federal Mahkeme, bir savunma anlaşması talebini kabul ederken, Nemer’in ne olduğu konusunda tam açıklık getirme isteğini, ortağına karşı temsil edilen pişmanlığı, tanımayı dikkate aldı” açıklıyor. Benetton Rugby serisinin, İtalyan ragbisinin ve genel olarak oyunun imajına yaptığı davranışın neden olduğu rezalet ve ayrıca sporcunun kariyeri boyunca saha içinde ve dışında her zaman sergilediği örnek davranış”.

Federasyonun Göçmen Projesi’nde çalışacak

Milli takımın kapıları onun için kesin olarak kapanmadı mı? “İtalyan Rugby Federasyonu, Federal Mahkeme tarafından alınan kararı dikkate alarak, Benetton Rugby ile anlaşarak, oyuncunun Fir Migrants Projesi tarafından düzenlenen saldırıda bir uzman olarak aktif olarak yer aldığını ve aynı zamanda, kendisi için özel olarak belirlenecek olan bağımsız bir yapıda entegrasyon konularında bir eğitim kursuna ve bilinçlendirmeye katılır. Sporcunun gelecekte uluslararası Göknar faaliyetine katılımı, kalıcı katılıma ve ardından eğitimin ve farkındalığın olumlu bir şekilde tamamlanmasına bağlıdır. düzenleyen kurum tarafından onaylanması gereken süreç”.
Nemer: “Arkadaşım ve İtalya için üzgünüm. Ben aptalım”
Ivan Nemer resmi bir açıklama yaptı: “Irkçılık, tıpkı hiçbirimizin hayatında olmaması gerektiği gibi, benim hayatımda hiçbir zaman rol oynamadı ve olmayacak. Olanlardan, hareketimin aptallığından, takımıma, takım arkadaşlarıma, temsil ettiğim ülkeye ve sevdiğim oyuna zarar vererek bir arkadaşıma yaşattığım hoşnutsuzluk. Arjantin gibi bir asrı aşkın süredir kültürlerin birbirine karıştığı çok kültürlü bir ülkeden geliyorum. her zaman soyunma odası ve dünyanın her yerinden takım arkadaşları ve arkadaşlarla sahada Yaşananlar beni temsil etmiyor ama aynı zamanda beni ve kültürümüzü değiştirmek için daha ne kadar yapılması gerektiğini düşündürmeli, En kaba klişelerin üstesinden gelin, birbirinize halihazırda olandan daha fazla yakınlaşın Diskalifiye edilmeyi ve yeniden bütünleşme sürecini sükunetle kabul ediyorum ama her şeyden önce, önümüzdeki aylarda ve yıllarda tanıklığımla katkıda bulunabileceğime güveniyorum. gittikçe daha fazla Sadece sporumuzu değil, içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi hale getirmek için ele alınması ve anlaşılması gereken sorunların farkında olan genç ragbi oyuncuları”