Trish Costello kadınların finansal gücünü kullanıyor

Barbie45

New member
Bu makale, kadınların vurgulandığı, yeni yollar olan ve kadınlar ve diğerleri için fırsatlar için mücadele eden kadınlar ve liderlik için özel bir raporun bir parçasıdır.

Geçen yıl, ABD şirketlerinde 178 milyar ABD doları risk sermayesine yatırıldı, ancak Sermaye Piyasaları Veritabanı Pitchbook'a göre, bu yatırım kararlarının sadece yüzde 19'u alındı.

Bu finansmanın sadece yüzde ikisi kadınlar tarafından kurulan şirketlere gitti. Onlarca yıldır var olan bu dengesizlik, Trish Costello'yu 2014 yılında kadınlara ve ABD'deki kadın sağlığı üzerindeki ilk risklerden biri olan bir risk sermayesi yatırım platformu olan portfoliye başlatmaya motive etti. Bu yıl, risk sermayesi şirketlerindeki karar verilerin sadece yüzde altısı kadındı.

Bayan Costello, 1994 yılında Kansas City'deki Kauffman Vakfı'nda Girişimci Liderlik Merkezi'ni kuran küçük bir ekibin parçasıydı. Bildiği risk sermayesi sağlayıcıları – çoğunlukla erkekler – infertilite veya sıcak flaşlar gibi şirketleri desteklemeyi bile düşünmeyecekti. Ancak Bayan Costello pazar potansiyelini tanıdı ve haklıydı. 2018'den 2023'e kadar, kadınların (birçok kadın) sağlığını destekleyen şirketlere yatırımlar Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yüzde 314 civarında arttı.

Bayan Costello, portfolinin aktif yaşlanmadan uzun ömürlülükten femtech'e kadar değişen kategorilerde büyük ölçüde kadın hedef pazarı olan şirketlere yatırım yapan 14 fona sahip olduğunu söyledi. Yatırımcılarının yüzde 90'ı kadın. Şirket, 118 şirkette 65 milyon ABD dolarından fazla 185 yatırım yaptı. Bunların neredeyse yüzde 70'i kadınlar tarafından yönlendirilen şirketlerdir.

68 yaşındaki Bayan Costello, çocukluğundan beri Kansa kırsalında girişimci oldu. Siz ve üç kardeşiniz, onu bir fırsat olarak yeniden düzenlemeniz gerektiği konusunda erken öğretildiniz. “İyi bir fikir verebilseydim bir video röportajında alabileceğimi düşünmediğimde hatırlayabileceğim zaman yok. Konuşma işlendi ve sıkıştırıldı.

Başlangıç yatırımlarına ve özellikle kadın sağlık şirketlerine nasıl geldiniz?

İnovasyon için bir yakıt olarak her zaman parayla ilgileniyordum. Başlangıç yatırımı, en umut verici fırsatları belirlemek ve yakıtı doğru zamanda dahil etmekle ilgilidir. Kauffman arkadaşlarından ayrıldığımda, risk sermayesi yatırımında daha fazla kadına gerçek bir değişim yaptığımızı hissettim. Bazı meleklere yatırım yaptım ve kadınların sağlığının nasıl ortaya çıktığını gördüm ve kimsenin fırsatı görmediğini hissettim. Menopoza odaklanan şirketler olan VC'ler için iki teklif yaptığımı hatırlıyorum. Bir adam şöyle dedi: “Hiçbir koşulda ortaklarım bir menopoz sözleşmesi yapmayacak.” O zaman, kadınların sağlığı ile ilgili olan her şeyden bahsetmiyordu. Ancak bu pazarlarda kadınların en önemli müşteriler, etkileyiciler ve girişimciler olduğu büyük bir potansiyel gördüm.

VC şirketlerindeki yatırım ortaklarının sadece yüzde 19'u kadındır. Portfolia'nın misyonunun bir kısmının kadınların bu dünyaya girmelerine yardımcı olmak olduğunu söylediniz. Bunu nasıl yapıyorsun?

Daha az miktarda para alarak ve öğrenmelerine izin vererek. Geleneksel bir girişim fonuna 10 milyon ABD doları yatırım yapabilirsiniz ve yılda bir kez bir rapor alacaksınız. Masada yer almıyorsun. Porfolia'da, araçlarımızdan birine 10.000 ABD doları getirebilir ve şirketin derecelendirileceği aylık bir toplantıda olabilirsiniz. Üyeler Startups Sitesi'ni görebilir ve kuruculara sorabilir. Her fonu yöneten ve üyelerin ne istediğini ve geri bildirimlerini dikkate alan dört ila beş ortak vardır. Yatırımcılar için işe alım sürecimiz eğitim sunar: Bir ekibin nasıl değerlendirileceğine ve bir şirketten ayrılmaya hazırlanırken fikri mülkiyeti nasıl değerlendireceğinize dair kavramsal bir sayfa budur.

Girişim yatırımının egemen olduğu erkeklerde on yıllık portföylerde, iğneyi herhangi bir ölçüde hareket ettirebildi mi?

Evet ve sadece başlıyor. Başta 22 milyar ABD doları birleşik varlık değerinde 2.000 üyemiz var ve paralarını kadınlara yardım etmek için çözümleri olan şirketlere yatırıyor. Yatırımcı olmak ve çalışmalarımızı desteklemek isteyen 16.000'den fazla abonemiz var. Bu henüz olmadı. Girişim yatırımları organik bir sistem değildir, erkekler tarafından erkekler ve erkeklerin çalışma şekli için yaratılmıştır. Kadınları uzak tutmaya çalışmadılar, ama kadınlar orada değildi.

Portfolia'nın yatırım yaptığı şirketlere örnekler verebilir misiniz?

Maven Clinic, kurumsal ortamda kadınlar için sağlık sisteminde bir konsiyerj. En büyük müşterisi Amazon. Maven, kendini kadın ve ailelerin sağlığına adayan ilk tek boynuzlu at (1 milyar ABD doları değerinde). Bir doğurganlık finansmanı ve bakım şirketi olan Future Family, son zamanlarda 80 milyon dolardı. Osteoboost, tıbbi bir cihaz – ve bir ilaç değil – osteoporoz ile ilgilendi ve sadece FDA tarafından onaylandı.

Erkek şirketler ne olacak?

Yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 20'si erkek veya ortak şirketlerde. Bir adam meme kanserini iyileştirmek istiyorsa, onu destekleyeceğim. Ama ekibinde kadınları olduğundan emin olacağım.