2022 LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı… LGS 2. nakil tercih sonucu sorgulama…

alfilaria

Global Mod
Global Mod
2022 LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı… LGS 2. nakil tercih sonucu sorgulama…
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını duyurdu.


LGS 2. nakil tercih sonuçları için tıklayınız.


Bakan Özer, `Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97,6’sı istedikleri okula yerleşti` dedi.


Özer, 25 Temmuz’bile açıklanan 1. yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.


2. nakil tercihlerinin dahi 1- 5 Ağustos’ta alındığını anımsatan Özer, `LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2’nci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97,6’sı istedikleri okula yerleşti. Bu sürecin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum` dedi.


“19 Ağustos itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacak”


Ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını ihbarcı Bakan Özer, 2 nakil sürecinde dahi hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları vasıtasıyla yerleştirileceğini söyledi.


Özer, yerde öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9- 17 Ağustos’ta alınacağı ve 19 Ağustos’ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, `Bir kez henüz hatırlatmak isterim ki öğrenci ve velilerimiz yerde konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar` dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.