“Kağıt Üzerinde Favoriler Ama…”: Ravi Shastri’nin İlginç WTC Son Tahmini

amazing

New member
Londra:

Kağıt üzerindeki Avustralya ekibi, zıplayan oval bir pistte hafif bir avantaja sahip ancak hem Ravi Shastri hem de Ricky Ponting, Kızılderililerin IPL oyun zamanı ile Çarşamba günü başlayacak olan Dünya Test Şampiyonası finaline daha iyi hazırlandıklarını düşünüyor. Shastri, Ponting ve Pakistan efsanesi Wasim Akram, mekanın 140 yıllık tarihinde Haziran ayında hiç Test maçına ev sahipliği yapmadığı için Oval pistinin genellikle olduğundan daha taze kalacağını düşünüyor. Takımı 2021’deki ilk WTC finaline yönlendiren eski bir Hindistan baş antrenörü olan Shastri, Jasprit Bumrah’ın orada olduğunu, Hindistan’ın favori olmasa bile omurgada başlayacağını hissetti.

“Hücum hızına bakarsanız, Bumrah orada olsaydı, Muhammed Shami, Bumrah ve Muhammed Siraj’ın atağıyla eşdeğer derdim. Shastri, ICC’nin ‘Test Legends ile Öğleden Sonra’ etkinliğinde şunları söyledi:

Shastri, iki aylık T20 kriket olsa bile oyun süresinin bir fark yarattığını düşünüyor. Ponting ve Akram, Shastri ile rekabet etti.

Shastri, “Maç kondisyonu devreye girebilir,” diye düşündü.

“Arkanızda biraz krikete ihtiyacınız var ve beş gün boyunca altı saat parkta kalmak, her gün iki saat filelerde bowling oynamaktan farklı” dedi.

Shastri, “Shami, çok fazla kriket oynadığı için anahtar olabilir,” diye ekledi.

Aslında Ponting, çok fazla oyun olmadan zinde olmanın yoğun bir T20 kriket oynamaktan daha iyi olup olmadığı konusunda da kararsız görünüyordu.

Ponting, kesin bir yanıt vermeden, “Bazı Avustralyalılar hiçbir şey yapmadı ve hiçbir şey oynamadı. Yeni gelmek, bu daha mı iyi? Veya biraz yorgun gelmek ama çok kriket oynamak daha iyi,” dedi.

Akram’ın iş yükü sorununu ele alması yıllar içinde tutarlı olmuştur.

“Bir oyuncu olarak arkamda kriket (oyunlar) olmasını seviyorum. Oynadığım sürece formatın bir önemi yok. IPL gibi bir turnuva olması daha iyi.” 2021’de Southampton’da yağmurla gölgelenen finali kaybettiklerinde Hindistan soyunma odasında olan Shastri, bu döngüde işlerin tamamen farklı olduğunu söyledi.

“Kazanamadığınızda, sayıları doldurmak için orada olmadığınız için canınız yanıyor. Ancak geriye dönüp baktığımda, Dünya Test Şampiyonası döngüsüyle karşılaştırıldığında, her şey tebeşir ve peynir.

“COVID-19, karantinalar vardı. Oyuncular için zordu, 14 gün izolasyon ve ardından yedi gün antrenman. Burada her iki takımın da hazırlanmak için zamanı oldu ve bu iyi bir yarışma olacak” dedi.

İngiltere’de on yıldan fazla bir süredir ilçe kriket oynayan Akram için, özellikle de kaptanlığını yaptığı bir takım olan Lancashire için, Oval’de bir Haziran Testi maçının kendi koşulları olacaktır. “Oval’de, ya Ağustos’un son haftasında ya da Eylül’ün ilk ya da ikinci haftasında, saha kemikleşmişken bir test maçı oynuyorsunuz. Ama bu sefer taze bir saha ve Haziran başı.

“Swing’in Sultanı”, “Çok daha fazla sıçrama olacak. Dukes çok daha fazla ve daha uzun süre sallanıyor ve Kookaburra’dan çok daha sert kalıyor. Bence Avustralya biraz favori olacak” dedi.

Avustralya’nın eski kaptanı Ponting için, güneşli bir hava vaadiyle Haziran ayında Oval’deki koşullar. Ona İngilizceden çok memleketindeki koşulları hatırlattığını söyledi.

“Haziran ayında (1880’den beri) Oval’de yapılan bir Test maçında bulunmadım. Saha mükemmel olmalı. Tarafsız sahada tarafsız bir top (Kookaburra veya SG Testi değil, Dukes) ve (Dukes) yapıyor (dikiş ve sallanma) ) daha uzun (süreler).

“Bu mekana bakıyorsunuz, İngiliz yerine Avustralyalı bir mekana benziyor. Koşullar biraz Avustralya lehine” dedi.


Bu yazıda bahsedilen konular