“Muhalefeti Düşünmüyorum…”: Steve Smith, Hindistan’a karşı WTC finalinin Önünde

amazing

New member
Yüksek oktanlı ICC Dünya Test Şampiyonası (WTC) 2023 finali öncesinde, Avustralya’nın yıldız vurucusu Steve Smith, “The Ultimate Test” hakkında fazla düşünmediğini ve zirve çatışmasının “iyi bir kriket oyunu” olmasını umduğunu söyledi. WTC Finali, 7-11 Haziran tarihleri arasında The Oval’de oynanacak. Pat Cummins liderliğindeki Avustralya, gıpta ile bakılan Test Mace için Rohit Sharma’nın kaptanı olduğu Hindistan ile karşı karşıya gelecek.

Smith, Avustralya’nın Hindistan’ı yenebileceğine ve WTC finalinde “iyi bir kriket maçı” olacağına inanıyordu. “İyi iş çıkarabileceğimize ve Hindistan’ı yenebileceğimize inanıyoruz. Yıllar boyunca iyi kriket oynadık. Son birkaç yılda açıkça iyi kriket oynadık. Onlar da gerçekten iyi kriket oynadılar. Finalde oynayan en iyi iki takım harika. Smith maç öncesi basın toplantısında “Umarım iyi bir kriket maçı olur. Rakibi çok fazla düşünmüyorum. Hem Hindistan hem de Avustralya için büyük bir hafta” dedi.

Spinners Ravindra Jadeja ve Ravichandran Ashwin, özellikle Hindistan’ın bu yılın başlarında Avustralya’ya karşı 2-1’lik bir galibiyetle Border-Gavaskar Kupasını koruduğu için ikilinin hakimiyetinin ardından kilit oyuncular olarak beliriyor. Spin ikizleri, Hindistan’ın 2021-22’de İngiltere’yi en son gezdiği The Oval’deki dördüncü maç da dahil olmak üzere beş Testin tümü için Ashwin yerine Jadeja tercih edildiğinde ayrıldı.

Çift, bu seride spin atmaya uygun sahalardan en iyi şekilde yararlanırken, Ashwin ayrıca 13 testte 61 kafa derisi ile mevcut WTC döngüsünde en çok üçüncü küçük kaleyi toplamak için her koşulda performans gösterebileceğini gösterdi.

Deneyimli denizciler Mohammed Shami ve Mohammed Siraj, Rohit Sharma’nın takımı için yeni topu paylaşacakları neredeyse kesinken, Umesh Yadav ve Jaydev Unadkat, geri çağrılan çok yönlü Shardul Thakur’un yanı sıra çekişme içinde.

“Hindistan’da Seam ve sallanan atıcılar ve onların topaçları da iyi bir karışıma sahip. İyi hücumları var. Muhammed Shami ve Muhammed Siraj iki ana adam….. ve bu koşulları iyi bulan eğiriciler de var . Yani Hindistan’ın iyi bir atağı var ve onlara karşı çok iyi oynamalıyız,” dedi Avustralyalı vurucu.

“Ülkeniz için oynadığınız her maç önemlidir. Her seri önemlidir. Dünya Kupası’nın 50 üstü çok uzakta ama buna daha sonra odaklanacağız ama kazanmak isteriz. Test kriket hâlâ duruyor. Bir süre akıllarda kalacak. gelmek” diye ekledi.

Ve eski Aussie kaptanına göre Josh Hazlewood’un Avustralya kadrosundaki yerine geçen Michael Neser, doğrudan XI’e gelmek ve çağrıldığında büyük bir etki yaratmak için tüm becerilere sahip.

“(Sahip olduğum) çok inançlı, kaliteli bir performans sergiliyor. Onunla (İlçe tarafı) Glamorgan’a karşı birkaç hafta önce karşılaştım ve çok güzel bowling oynadı. Harika becerileri var ve sahip olduğumuz hücum oyuncularından bazılarını ekledi. Smith, küçük kapı biraz daha düzken bowling oynadığını gördüm. Bu yüzden birçok becerisi var ve aynı zamanda iyi vuruş yapıyor, bu yüzden harika bir paket. Bir fırsat bulursa kesinlikle çok iyi bir iş çıkaracak,” dedi. Oval.


Bu yazıda bahsedilen konular