Selâm Söyle Diyene Ne Cevap Verilir ?

Sude

New member
Selâm Söyle Diyene Ne Cevap Verilir?

Arkadaşlar selam, bugün forumun en derin, en felsefi, aynı zamanda en “acaba fazla mı ciddiye alıyoruz?” sorusuna el atalım dedim: “Selâm söyle” diyene ne cevap verilir? 🤔

Hani olur ya, bir arkadaşınız, akrabanız, ya da yıllardır görmediğiniz bir tanıdık, sohbetin bir yerinde “Ona selâm söyle” der. O an zihninizde minik bir kriz masası kurulur: “Tamam mı desem? İletemem desem ayıp mı olur? Yoksa mizahi bir dönüş mü yapsam?” İşte burada devreye insanın stratejik ve empatik yönleri giriyor…

---

Erkekler: Kriz Yönetimi ve Lojistik Planlama

Erkek beyni bu noktada genelde şöyle çalışır:

1. Görev tanımı net mi? – “Ona selâm söyle” derken spesifik olarak hangi “ona”dan bahsediliyor?

2. İletim yöntemi – WhatsApp mı, yüz yüze mi, yoksa Instagram DM mi?

3. Zaman planlaması – “Tamam selâm söylerim” dedikten sonra bu işin deadline’ı ne zaman?

Erkekler, bu basit talimatı bile sanki NASA fırlatma görevine hazırlık yapar gibi detaylandırır. Hatta bazıları işi garantiye almak için not alır: “Ayşe – Selâm iletilecek – Pazartesi.”

Tabii bazen “Selâm söyle” cümlesi, erkekler arasında “O iş bende” şeklinde kısa ama kesin bir yanıtla geçiştirilir. Sonuç? %80 ihtimalle unutulur. Sonra karşı taraf “Ben ona selâm söyledim mi ya?” diye kendi kendine sorgulama moduna girer.

---

Kadınlar: Empati ve İlişki Yönetimi

Kadınlar için “Selâm söyle” demek, sadece bir mesaj iletmek değil, aynı zamanda karşı tarafa hisleri aktarmak demektir. O selâmın tonu, niyeti, bağlamı, hatta karşı tarafın nasıl hissedeceği bile hesaba katılır.

Bir kadın, verilen selâmı iletirken genellikle şu ekleri yapar:

- “Aaa, Ayşe de sana selâm söyledi!” (Pozitif bir ton, hafif gülümseme)

- “Vallahi seni çok özlemiş, bak özellikle söyledi!” (Ekstra duygusal katman)

- “Hatta dedi ki, en kısa zamanda görüşelim.” (Mini davet paketi)

Sonuç? Karşı taraf sadece bir selâm değil, bir bağ güçlendirme seansı almış olur.

---

Cevap Seçenekleri ve Mizahi Yaklaşımlar

“Selâm söyle” dendiğinde, klasik “Tamam” dışında denenebilecek yaratıcı cevaplar:

1. “Selâm mı? Hemen paketleyip kargoya veriyorum!”

– İşin içine lojistik mizahı katar.

2. “Ona selâm, sana sevgiler!”

– İkili kazanç, arada sevgiyi de sıkıştırmak.

3. “Selâm söyledim ama ‘kim bu’ dedi…”

– Hafif troll, sohbeti hareketlendirir.

4. “Selâmınız yolda, trafiğe takılmış.”

– İstanbul’da yaşayanlar için ekstra gerçekçi.

5. “Selâm değil, benden kucak dolusu kahkaha götür!”

– Pozitif enerji sevenler için birebir.

---

Forumda Test Edilmiş Efsane Yanıtlar

Forumdaşlarımızdan gelen gerçek hikayeler var:

- Murat34: “Bir keresinde ‘Selâm söyle’ dediler, ben de FaceTime’dan arayıp canlı verdim. Şimdi her ‘selâm söyle’ isteğinde benden yayın bekliyorlar.”

- PelinK: “Selâm söyle dediler, ilettim. Karşı taraf ‘Sen de benden selâm söyle’ dedi. Böylece üç haftadır selâm trafiğinde sıkıştık, kimse çıkamıyor.”

- TeknolojiAbi: “Selâmları QR kodla yolluyorum. Taranınca animasyonlu geliyor. Hızlı, pratik, modern.”

---

Peki Gerçekten Ne Yapmalı?

Aslında işin püf noktası, hem karşı tarafa hem de selâm iletmek isteyen kişiye kendini iyi hissettirecek bir yöntem bulmak.

- Erkekler için: Basit, net, unutmamaya yönelik bir yöntem. (Not almak, hemen iletmek)

- Kadınlar için: Hisleri aktarmayı unutmamak. (Duygusal paketleme)

Ama işin içinde biraz da mizah olmalı ki hafızalarda kalsın.

---

Forum Anketi: Siz Ne Diyorsunuz?

Haydi bakalım, sizce “Selâm söyle” diyene verilecek en kral cevap hangisi?

- “Tamam, iletildi bile!”

- “Selâmınız şu an VIP kargoda.”

- “Onu en kısa zamanda bizzat kendinize söyletelim.”

- “Selâmınız yolda, konum atıyorum.”

Yorumlarda kendi favori cevabınızı, hatta başınıza gelen komik “selâm söyle” anılarınızı paylaşın. Bakarsınız bu konu, forum tarihinin en çok güldüren başlığı olur.

---

İster stratejik erkek olun, ister empatik kadın… “Selâm söyle” dendiğinde, olay sadece kelime iletmek değil, biraz da aradaki köprüyü gülümseterek kurmaktır. Çünkü sonuçta hepimiz biliyoruz ki; selâm dediğin şey, bazen en kısa ama en etkili “Seni unutmadım” cümlesidir. 😄

---

İstersen sana bu yazının sonuna birkaç “fazla yaratıcı” selâm söyleme yöntemi de ekleyebilirim. Böylece forumda konu daha da patlar. İster misin?