Sommelier ve maraton koşucusu Yannick Benjamin pazar günlerini nasıl geçiriyor?

Barbie45

New member
New York şarap endüstrisi çevrelerinde Yannick Benjamin, en iyi sommelier'lardan biri olarak kabul ediliyor. Gençliğinde Jean-Georges ve Le Cirque gibi yerlerde zanaatını öğrendi. Otelcilik sektöründeki çalışmaları, 2003 yılında 25 yaşındayken bir araba kazası geçirip belden aşağısının felç olmasıyla yeni bir anlam kazandı.

Ertesi yıl sommelier sertifikası aldıktan sonra Bay Benjamin, enerjisinin bir kısmını diğer engelli insanlara destek vermeye ayırmaya başladı. O ve arkadaşı Alex Elegudin, çeşitli hizmetler ve programlar sunan kar amacı gütmeyen Wheeling Forward organizasyonunu kurdu. Bu, başka bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Wine on Wheels'ın doğuşuna yol açtı. Bay Benjamin, bağlantılarını para toplamak ve “otel endüstrisinde engelli insanlara saygılı ve onurlu davranılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak” için kullandı.

2021'de Bay Benjamin, arkadaşı George Gallego ile Doğu Harlem'de Contento'yu açarak vizyonunu teste tabi tuttu. Restoran, tekerlekli sandalye kullananlar için yapılan değişiklikler, Braille menüsü ve uyarlanabilir çatal bıçak takımıyla kısa sürede erişilebilir yemek yeme modeli olarak tanındı.


46 yaşındaki Bay Benjamin, Manhattan'daki Hell's Kitchen'da Fransız göçmen ebeveynlerle büyüdü ve geçen yıl eşi Heidi Turzyn ile birlikte bu mahallede Benjamin Beaupierre Wines & Spirits'i açtı. Çift, köpekleri Amélie ile birlikte Bronx'un Concourse semtinde iki yatak odalı bir dairede yaşıyor.


SABAHÇI Sabah uyanmayı seviyorum. Sabah 4:30'dan sabah 8:30'a kadar her türlü korkudan özgürüm. Sahip olduğum zamandır. Bir telefon görüşmesi ya da buna benzer bir şey hakkında endişelenmeme gerek yok. Sabahları her zaman yapmaya çalıştığım ilk şey -şu küçük zamanlayıcılardan birine sahibim- “Pomodoro” yöntemini uygulamaktır. Yaklaşık 20, 25 dakika kadar beklemesine izin vereceğim. Doğrudan su soğutucuma gidiyorum, bir bardak su ve elektrolit içiyorum ve dişlerimi fırçalıyorum. Sonra doğrudan kendi meditasyon biçimim dediğim şeye geçiyorum.

ESKİ METİN Ben Stoacılığın büyük bir destekçisiyim. Hafta sonları sabahları okumaya vaktim oluyor. Sık sık birçok kitap okurum: “Epiktetos'un Söylemleri”; Marcus Aurelius hakkında çok şey okudum; Seneca'nın her şeyini seviyorum. Onun pek çok şeyinin altını çizeceğim.

Benim için anahtar, Marcus Aurelius'un Meditasyonlar kitabında yaptığı gibi kendi kendime yazmaktır. Bu kitabı yazdığında aslında onu başkalarının okuması için yazmıyordu – kendisi için bir günlüktü. Bu kendini geliştirmenin ve kendine sormanın bir yolu, “Vay be Yannick, neden üzgünsün?” “Çünkü asansör kırıldı mı?” Veya “O kişiye küfretmeniz gerçekten gerekli miydi?” Sadece sorular sorun ve iyi alışkanlıklar geliştirdiğinizden emin olun.


UYARLANABİLİR EĞİTİM Pazar ve cumartesi günleri antrenmanlarımı sınırlarımı zorlamayı ve kendimi yormayı sevdiğim günlerdir. En azından bir saatten fazla kardiyo, bu benim el krankım – Peloton bisikletine eşdeğer, ama sadece felçli olduğum için vücudunun sadece üst kısmı olan biri için, değil mi? Adaptif atlama yapıyorum. Adaptif burpeelerimi yapıyorum. Meslektaşım ve arkadaşım George Gallego'yu ziyaret etmek için sağlıklı yaşam ve fitness merkezi Access Initiatives'e gidiyorum. [the founder]. New York Şehri Yarı Maratonuna katılacağız [on Sunday] birlikte. Birlikte çok sayıda maraton yaptık, tam maraton. Aynı zamanda Contento restoranındaki iş ortağımdır.

STRATEJİ TOPLANTISI Contento'ya gitmeyi seviyoruz; Pazar günleri kapalı ve kendi küçük mekanınızda olmak çok güzel. Kâr amacı gütmeyen dünyada olup bitenler ve sonraki hedeflerimizin neler olduğu hakkında konuşmayı seviyoruz. Ama aynı zamanda restoran hakkında da konuşalım.

Yani inişler ve çıkışlar var. Şu anda restoran işi biraz zorlu. Neyse ki çok fazla masrafımız yok; Küçük bir alanız bu yüzden iyi. Ama 26.000 restoranın olduğu bir şehirde olduğumuzun farkındayız. Ve bir gün havalı bir çocuk gibi oluyorsun ve ertesi gün bir bakıma unutuluyorsun.


NOTRE DAME Genellikle Notre Dame Kilisesi'ne uğramayı severim. Ayin olmadığında, sessiz kalarak biraz oturup meditasyon yapıyorum; daha çok hayatımdaki tüm güzel şeylere duyduğum minnettarlıktan. Kilisenin hissi hoşuma gidiyor. Oraya gidip o huzuru bulmak bana büyük mutluluk veriyor.


En sevdiğim alıntılardan biri “Sound of Metal”den. Sağır olan biriyle ilgili ve sahnelerden birinde şöyle diyor: Dünya çok zalim bir yer olabilir ama bu sessizlik anları Tanrı'nın krallığına en yakın şeydir ve bu sessizlik anları hiçbir zaman olmayacak. Sana ihanet ettim. Biraz netlik kazanmak için bu anlara ihtiyacımız var. Çünkü biliyoruz ki ertesi gün yeniden keşmekeş yarışına başlayacağız.

MÜKEMMEL TAVUK En sevdiğim restoranlardan biri Benoit adında bir yer. Oraya gidebilirim, bir arkadaşımla küçük bir brunch ya da öğle yemeği yiyebilirim. Ve bir süredir konuşmadığım biriyle iyi ve sağlam bir toplantı ayarlamayı her zaman severim. Genellikle tekerlekli şarap ve geleceğin neler getireceğiyle ilgilidir. Kızarmış tavukları dünyanın en iyisidir.


ŞARAPLAR VE İÇKİLER Doğup büyüdüğüm aynı binada işyeri açabiliyor olmak bana rahatlık veriyor. Çoğu insan zaman zaman travma yaşar. Sadece büyüdükleri yerden çıkmak istiyorlar. Ve bunu anlıyorum. Ama benim durumumda, sokağın aşağısında yaşayan kız kardeşimin yanında bu kadar yakın olmak ve yeğenlerimi her zaman görmek ne büyük bir fırsat. Annem her zaman yanıma gelir ve bana yiyecek getirir. Hayatımda bazı zor zamanlar geçirdim ama günün sonunda dünyanın en mutlu insanlarından biriyim.


MAMAN'IN ÖZELLİKLERİ Herkesin damak tadına uygun olmadığını biliyorum ama her zaman annemin sakatat ustası olduğunu söylerim. Ya böbrek yapacak, ciğer ya da işkembe gibi bir şey yapacak. Çok iyi. Beni her zaman şaşırtıyor. Sonra fikir alışverişinde bulunuyoruz ve tahmin edebileceğiniz gibi konuşacak çok şeyimiz var çünkü babam yeni vefat etti. Ama morali iyi. O şimdiye kadar tanıştığım en güçlü kişiliklerden biri.

Yargısız şarap Şarap endüstrisinde olmama rağmen gerçekten çok fazla içmiyorum. Haftanın tek gecesi, analiz etmeden ya da yargılamadan bir kadeh şarap içebildiğim ve sadeliğin ve uyarımın tadını çıkarabildiğim tek gece. Ben ve karım, birbirimizin arkadaşlığından keyif alıyoruz. Küçük köpeğimiz Amelie ile televizyondaki her şeyi izliyor, güzel sohbetler yapıyor ve işleri basit tutuyoruz. Gerçekten siyaset hakkında konuşmuyoruz. Gerçekten hiçbir şey hakkında konuşmuyoruz ama bazen hiçbir şey harika olmuyor.

Pazar Rutini okuyucuları Yannick Benjamin'i Instagram'da @yannickbenjamin adresinden takip edebilirler.