TTK, 2022’nin ilk 6 ayında kömür satışından 600 milyon lira gelir sağladı

varilabi

Member
TTK, 2022’nin ilk 6 ayında kömür satışından 600 milyon lira gelir sağladı
Zonguldak’ta, TTK’ya tâbi Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarında üretilen taş kömürü, güçlü pulat fabrikalarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.

Kurum, yerde yılın ilk yarısında 544 1000 258 ton kömür satarak 600 milyon 291 1000 lira gelir sağladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK’nın sadece Zonguldak için olumsuzlama, toprak ve ülke için dahi sayı önemli tek kurum olduğunu söyledi.

Taş kömürünün güçlü pulat sektörü için stratejik tek öneme sahip olduğuna dikkati cazip Yeşil, “TTK’bile yeni hazırlık panoları hazırlanmaya sürme ediyor. İşçi açıklarının giderilmesiyle üretim yerlerindeki üretim ve verimliliğin artırılması mümkündür.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeşil, TTK’nın üretim ve verimliliği artırmaya yönelik su çalışmalarının yüzde 90’ının tamamladığını belirterek, “Kamu eliyle 5 milyon ton, özel sektörle dahi 5 milyon ton olmak üzere 10 milyon ton taş kömürü ihtiyacı bölgemizden karşılanabilir.” niteleyerek konuştu.

“İşçi açıklarının giderilmesi durumunda üretimimiz henüz ilerilere taşınacaktır”

TTK’nın yılda 5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Yeşil, “Bugün materyalizm görülen enerji kriziyle mücadele, yerli ve milli enerjimizi ekonomiyle kazandırmakla mümkündür. TTK ve maden işçileri olarak yerli ve milli enerjimiz olan taş kömürünü ekonomiye kazandırmak için çalışmaya sürme edeceğiz yalnız kurumumuzun üretimini iş sağlığı ve güvenliği kuralları dahilinde miktarını için işçiye ihtiyacımız var. İşçi açıklarının giderilmesi durumunda üretimimiz henüz bile ilerilere taşınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.