Profillerde İkaz Etiketi Çıkacak! TikTok Devlete Bağlı Hesaplar İçin Twitter’ı Örnek Aldı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
TikTok, kullanıcılarının takip ettiği hesapların devlete bağlı medya kuruluşları olup olmadığını göstermek için profillere bir etiket ekleyeceğini deklare etti. Bu uygulama geçtiğimiz yıl Twitter tarafınca başlatılmıştı. Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında yanlış bilgi paylaşımının önüne geçmek için bu biçimde bir geliştirme yapıldığı açıklandı.


Rusya’nın Ukrayna işgali niçiniyle toplumsal medyada bilhassa bilgi kirliliği artmış durumda.


Twitter geçtiğimiz günlerde propaganda ihtimali taşıdığı için Rus basın kuruluşlarının resmi hesaplarında paylaşılan tweetlere ‘Bu tweet, Rusya ile alakalı bir medya sitesiyle bağlantılıdır’ notu eklemişti. TikTok’ta misal bir etiketi yanlış bilgi yahut propaganda aracı olmamak için kullanacak.


TikTok yaptığı duyuruyla artık devlet denetimli medya kuruluşlarını etiketleyeceğini deklare etti.


TikTok bu sonucu, bilhassa savaş vakit içinderında kullanıcılara izledikleri görüntüleri hangi kuruluşun paylaştığını bilmeleri için geliştirdiği ‘devlet medyası politikası’ kapsamında aldığını belirtti.


Ukrayna’nın işgal edilmesi TikTok’un süreçleri hızlandırmasına niye oldu.


TikTok, devlet denetimindeki medya kuruluşlarının hesaplarında paylaşılan içerikleri etiketleyeceğini deklare etti. Ayrıyeten şirket, hangi hesabın ve içeriklerin devlet medyasına ilişkin olduğunu hakikat belirlemek için 20 ülkeden 50 uzmanla bir arada çalıştığı bilgisini de paylaştı.


Twitter, Facebook ve YouTube bu politikayı uzun müddettir takip ediyor.


Örneğin RT’nin resmi YouTube kanalındaki görüntülerin tamamında “RT yayın kuruluşuna, kısmen yahut tümüyle Rusya tarafınca fon sağlanmaktadır” cümlesi yer alıyorken; Twitter ise “Rusya devletiyle irtibatlı medya” ibaresini hem tweetlere birebir vakitte hesaba yerleştirmiş durumda.